Skip to main content

Project in de kijker

Bio-ecologisch kinderdagverblijf, Oostende

  • Bouwen van een kinderdagverblijf in strobalenbouw en kalk-hennep voor 72 kinderen, verdeeld over 4 leefgroepen van 18 kinderen met gedeelde sanitaire voorzieningen. Het gebouw is voorzien van bijhorende kantoren, een multifunctioneel atrium, een keuken, wasplaats en de personeelsruimten.

  • Aan de leefruimtes werden nieuwe terassen aangelegd en een verharde toegangszone naar de hoofdinkom. Aan de linkerzijde werd een verharding voorzien voor de levering van goederen voor de keuken. De gebouwen van het bestaande kinderdagverblijf werden - nà het voltooien van de nieuwbouw - deels afgebroken. Zo bleef de continuïteit van de werking verzekerd.

  • De overblijvende lokalen werden herbestemd als activiteitenlokalen voor jeugdbeweging. De bestaande hoogspanningscabine en fietsenberging werden eveneens behouden.

 

Voor een meer technische benadering van dit project kan u hier verder lezen.